Femdubbling av unga som behöver sjukhusvård pga missbruk

Svenska Dagbladet lyfter idag fram som huvudnyhet att fem gånger fler 15-24 åringar behöver sjukhusvård på grund av missbruk, i jämförelse med för 20 år sedan. Det är en rapport från Socialstyrelsen som publiceras i dagarna, som visar på dessa siffror. Rapporten har rubriken ”sjukdomar i sluten vård 1987-2007”. Siffrorna är alarmerande och skrämmande.

Detta är en gigantisk utmaning för den kristna kyrkan i Sverige. Finns det någon grupp i samhället som är så i riskzonen som unga som mår dåligt psykiskt och som visar på missbrukstendenser? Evangeliet om Jesus är befrielsens och kärlekens budskap som har förvandlat många unga människors liv på ett positivt sätt. Att kommunicera evangeliet till ungdomarna, är den bästa samhällsinsats som kyrkan kan göra idag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://bloggtopplista.se Bloggtopplista

    La märke till att du är medlem på ett par blogglistor och tänkte därför tipsa om att bloggtopplista.se nu äntligen har öppnat. :)