Ungdomskyrkan Konnekt in action

Ungdomskyrkan Konnekt på stan

Bilden ovan visar Ungdomskyrkan Konnekt in Action. Vi har hittat ett helt nytt genombrottskoncept för att kommunicera evangeliet om Jesus på 2010-talet.

Istället för att vara seeker sensitive så tror vi på seeker shocking.

Istället för kulturell relevans tror vi på kulturell irrelevans.

Och det är det coolaste som finns för dagens 17-åring. Den totala revolten mot de hippa och postmoderna föräldrarna i 45-årsåldern, som nu är helt passé.

Ovan ser vi en ny variant av superkarismatisk power-dancing in the spirit, som fantastiskt kommunicerar budskapet med 17-åringarna. Lakeland är inte mycket att hänga i julgran i jämförelse med detta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Jag brukar tycke om din sarkasm och ironi- tycker du har visat en härlig humor här på bloggen…men detta inlägget förstår jag mig inte på.

  För att en människa skall kunna tro på Jesus som sin Frälsare måste hon först förstå att hon behöver frälsning. Det framkommer inte i ”seeker sensitive” budskapen- då man inte predikar ett enda ord om synd.

  ”Av detta bör vi lära, vilken dyrbar predikan evangelium är, genom vilken predikan allt detta förkunnas, och vilken skada de gör, och hur de fördärvar själar, som förtiger evangelium och endast predikar lagens gärningar, ja, sina egna människoläror. Vakta dig därför för falska förkunnare, ja, även för falsk tro. Lita inte på dig själv eller din egen tro! Tag din tillflykt till Kristus, förbli under hans vingars skydd, förbli under hans klädnad. Din klädnad skall inte vara din rättfärdighet, utan hans rättfärdighet och hans nåd, så att du inte genom någon nåd som du förvärvat, utan genom hans nåd, som Paulus säger, är arvinge till evigt liv!” Martin Luther

 • Alexander

  lakeland är nog visst ganska mkt att hänga i julgranen…

 • Filip

  Vilken helt underbar bild från ungdomskyrkan konnekt=) Det finns alltså hopp för sveriges unga…Jag tycker dock att figuren i förgrunden ser ut att vara misstänkt lik Jim Carrey….fast å andra sidan är han ju en man med många strängar på sin lyra!
  Tack för en go blogg Stefan

 • TOR

  Martin Luther är nog bra men man måste tala med dagens 17-åringar på deras språk, gärna med dans och teater och i talande liknelser som Jesus gjorde på sin tid med den tidens människor. Om dagens ungdomar inte förstår vad kristen tro är, hur ska de då kunna förstå Martin Luther som alla tror var en torrboll men egentligen var tvärtom.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Tor:

  Jag själv kom till tro (första gången) som 17 åring genom att läsa Bibeln- ensam-utan vägledning. Man ska inte vara rädd för att uttrycka sig i bibliska termer- eftersom det väcker frågor.
  Självklart är det mycket viktigt att bemöta människor på deras nivå och inte sitt eget, och på sådan sätt måste man anpassa sitt språkbruk- precis som Luther även själv gjorde.
  Jag är inte emot dans och teater- det är fint med lite underholdning i kyrkan. Men av 9 av 10 fall ger inte detta mer än lite rysningar i ryggraden. Jag är inte emot teater, dans, sång, eller goda råd- det är gott. Fel blir det när man stannar vid det, och inte ger mat- inte näring. Och absolut fel blir det när man inte förmedlar behovet av omvändelse och behovet av en frälsare (behovet av en frälsare ur Bibelns perspektiv handlar inte om att Gud är kärlek utan om att Gud är helig).

  Eller för att ta ett exempel, när jag blev frälst för 3 år sedan- så förde jag en av mina närmaste vänner till tro, jag gav honom ”Malmö Bibeln”- han läste den, och när han hade läst den- så gav jag honom 1917 Bibeln- och han tyckte absolut inte den var ”torr”- utan det gick upp för honom att Bibeln faktiskt är en helig skrift. (killen till höger här: http://www.rfsl.se/malmo/?p=2475 )

  Man ska inte vara rädd för att vara sektrisk bara pga knutby, kristi kropp har alltid varit en sekt- faran blir och kommer när vi börjar bli civiliserade.

  Jag använder samma språk som jag gör på min blogg, nu har jag bara varit frälst i 3 år- så jag själv kan inte frikyrkans kulturella språk. Men mitt språk fungerar fin fint i evangeliation, även om många kristna tycker jag är en ”torrboll”.

  2 Mos 4:12
  Gå nu, jag skall själv vara med dig när du talar och lära dig vad du skall säga.”

 • mats

  Lakeland e väl passe´ men Dreamland i LA e väl en bra modell.

 • anja

  Håller till viss del med Michael W Helders…jag förstår ingenting av detta blogginlägg.
  För mig verkar det endast barnsligt och omoget.
  Det är just sånt här spektakel som får frikyrkan att många gånger stå mig rakt upp i halsen…jag står inte ut med fjanteriet.

  mvh

 • TOR

  Michael:

  Jag själv blev frälst som 17-åring, en bra ålder man är mottaglig då. Men inte genom att läsa Bibeln. Jag drogs med i en enorm andlig atmosfär och har sen dess aldrig sett eller varit med om dess like. Bibeln läste jag efter det med rödpenna så det såg ut som den var doppad i blod. Jag skulle ha kunnat lära mig den utantill. Jag blev en citat-tuggare. Det var strängmusikens gyllene tid. Det var syndakatalog och teater och dans var inte att tänka på, inte ens alphakurser om de funnits då skulle någon ha gillat. För man skulle bli handlöst frälst och det blev man i denna täta atmosfär. Det var action så det räckte till utan teater och dans. Men det var en annan tid och klockan kan inte vridas tillbaka. Det var vi mot världen, Guds barn mot världens barn och den skillnaden var stor. Men jag fick problem med det för Guds barn lever ju i världen tillsammans med världens barn. För man kan ju inte sitta dygnet runt på väckelsemöten, hur mycket man än skulle vilja det. Jag var salig men osalig i världen. Ska inte säga att alla får problem eller måste få det för alla har ju sin egen unika bakgrund och livshistoria. Men ibland blir kombinationerna mindre lyckade och jag fick problem med mig själv, med livet, världen och tron. Det var väl som ett försök att blanda olja med vatten. Jag skulle då ha behövt några goda råd som inte bara var citat rakt av från Bibeln.

  Jesus är sig lik och Bibeln förändras inte, där finns fortfarande budskap att förmedla. Men utanpåverken och formerna förändras och jag tror inte att det urvattnar budskapet. Det finns ingen risk för det, det är hellre tvärtom. Nytt vin häller man i nya kärl. Därför är jag för ungdomskyrkan Konnekt in action utan att ens ha varit där. För den unga generations skull. Det kan vara ett sätt att visa vad den kristna tron är och då är det andlig föda. För vi måste alla leva i världen även om inte av världen. Det utesluter inte läsning av Bibeln. Men kan vara ett sätt att kunna leva i världen utan att få onödiga problem med det.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Tor:

  Förstår det du pekar på här, och detta är ju delar av frikyrkan som inte har varit sund. Tycker man absolut kan diskutera div. musik, dator och TV- hur mycket av detta som är sunt för den kristna- men som det var för i tiden var det ju knappast sunt…Och jag själv smakar ju på detta från tid till tid- då jag är båda tatoerad, samt jag röker- för att inte glömma att jag väntar barn utanför äktenskapet- sådant hade ju gjort det nästan omöjligt för mig att bli aktiv i en församling för i tiden.
  Men problemet i dag är ju att man knapt förkunnar lagen överhuvudtaget- utan en massa personlig filosofi om Guds kärlek, och det är ju lika osunt som människobud.

  Det som gör mig lite frustrerad är att för att man har misbrukat ex. offentlig syndabekännelse- så slutar man helt upp med det (poänget med detta är ju för församlingen att visa Guds nåd i praktiken- och inte domen), eller Jesu återkomst- för att detta har utvecklat sig till sekterism så slutar man med det (även om den form av förkunnelse behövs för att bli radikal), och för att man har predikat syndakataloger och människobud så slutar man att förkunna lagen (här gick ju Tage Sjöberg ut som ett bra exempel i boken ”klarspråk”), men lagen behövs för att korset ska bli uppenbarat- desto mer man förkunnar lagen fullt ut- desto mer ser man ju också sitt eget behov av Jesus Kristus.
  Så istället för att se var man har gått fel- så kaster man allt i skrepkammaren, och börjar följa amerikanska exempel- som klarar att fylla stora mega kyrkor- men inte omvänder en enda person.

  Nu ska man inte kasta alla över en kam, finns många goda predikanter och pastorer i detta land, här är ett exempel: http://www.pingstlidkoping.se/mp3/080210.m3u

  Men jag förstår verkligen ditt poäng. Men jag tror dessa problem vill försvinna om man förkunnar lagen som nåden fullt ut.
  http://www.tscnyc.org/sermons.php?hl=1125&vi=y

 • Katta

  ”Än sen? Kristus blir ändå på ett eller annat sätt predikad, för syns skull eller uppriktigt, och det är jag glad över.
  Och jag vill fortsätta att glädja mig,” (Fil 1:18 Sv folkbibeln)

  Låt oss glädja oss med Paulus att Kristus blir predikad, genom Bibelspridning, gatuevangelisation, drama… Det finns ingen möjlighet att alla gillar allt.
  ”…Om jag fortfarande ville vara människor till lags, skulle jag inte vara Krisit tjänare.” (Gal 1:10 Sv folkbibeln)

 • Mackan

  ”superkarismatisk power-dancing in the spirit”, det är ju så lysande det kan bli!

 • TOR

  Michael:

  Förstår dina synpunkter men numera vet jag inte tillräckligt mycket om vad som pågår i kyrkor och församlingar för att alls kunna veta om jag håller med dig. Jag vill därför överhuvudtaget inte kritisera något alls. Däremot kan jag ju reagera med glädje över saker och ting som händer som jag tror på och gillar och dit hör Stefans verksamhet och Ungdomskyrkan Konnekt in action. Som sagt vet jag inte vad de sysslar med till innehållet och vad deras dramer handlar om men idén och formen är jag positiv till.

  Sen tycker ju jag självklart att Jesus ska få vara med i kyrkan och att man ska predika om vem han är, vad han gjort, vad han sagt och vad han vill. Undervisningen ska förstås inte stå tillbaka för allt annat som händer i kyrkan.

  Att den kanske finns teologiska frågor som idag tonas ner i kyrkan, kan tänka mig det utan att vara exakt eller närmare insatt, beror väl mer på att en del teologiska frågor inte är så solklara, menar att olika tolkningar finns, än att det bara skulle bero på en anpassning till vad ”världen” vill höra.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Tor:

  Ju goda poäng, själv delar jag Jan Skölds perspektiv som jag delar ovan: http://www.pingstlidkoping.se/mp3/080210.m3u

 • http://tomas-dagen.blogspot.com Tomas Olsson

  Mycket roligt skämt! Tonåringar naturligtvis gillar naturligtvis alltid det raka motsatsen till sin föräldrageneration. Kul att Jim Carey också är med i Konnekt! Varför har du aldrig berättat om det förut? Dessutom utklädd till en av sina rollfigurer! Enastående!

 • Margret Sundin

  Tänk dig för Stefan innan du kastar sten på syskon och på Guds röresle. Du brottas med Gud själv när du kritiserar – Guds rörelse på alla platser ska välsignas och dömas av vår Fader i himlen inte av SS. Väckelsen i Lakeland fortsätter om jag förstått det hela rätt och sprider sig. Liksom väckelsen här i Sverige – uppvaknandet för Guds folk!
  vänliga hälsningar och välsignelse kollega
  Margret Sundin i Örkelljunga
  EFK-pastor