Mäktig manifestation utanför Indiens ambassad

Jag tycker att det blev en mäktig manifestation utanför Indiens ambassad. Vi räknar med att 500-600 personer var med. Flera av oss medverkande representerar kristna organisationer med systerkyrkor och mission i det berörda området. Kristina Frisk från Frälsningsarmén, Birgitta Ekman från Livets ord och jag själv representerande Evangeliska Frikyrkan – vi har alla via våra direkta kontakter fått rapporter senaste månaden om förföljelse mot kristna i delstaten Orissa i Indien.

Huvudskälet för denna demonstration är att stå upp för våra trossyskon som lider. Paulus skriver i 1 Kor 12 att om en lem lider så lider alla lemmarna med den. Kristi kyrka är en och global och i dessa situationer behöver vi visa engagemang och delaktighet.

Stefan Gustavsson ledde tillställningen på ett utmärkt sätt och Stanley Sjöberg gav en mäktig avslutning. Anneli Enochson medverkade också och hon jobbar med de politiska kontakterna, och har bland annat ställt en fråga till Carl Bildt i riksdagen om vad regeringen gör i denna fråga. Hon har också direktkontakt med Indiens ambassadör i Stockholm. Chefredaktörerna Ruben Agnarsson och Elisabeth Sandlund undrade över varför svenska media är så tysta när det gäller denna typ av händelser.

Tycker att manifestationen var ytterligare ett exempel på en frimodig och engagerad kyrka som håller på att resa sig upp.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://richardhultmar.wordpress.com Richard Hultmar

  Tittade just på bilderna på dagens hemsida. Jag gillar den ödmjukt ljusblå talartsolen…

 • Eva Niklasson

  Det blev en stark och bra manifestation idag och heder till alla som kom och till er som arrangerade det hela!
  En talare uttryckte möjligheten att skicka brev/mejl till Carl Bildt och de indiska auktoriteterna, vilket är en bra idé. En hjälp till att göra detta snabbt och enkelt finns i de brevmallar som är på http://www.sea.nu/indiens kristna
  Tror att detta sistnämnda kan skapa ytterligare en reaktion till förändring för våra syskon i Indien.

 • http://samuelrumar.blogspot.com Samuel Rumar

  Jag tycker att demonstrationen var mycket lyckad. Något jag tänkte på när det gällde ni som talade var hur ni verkligen tog upp det hela ur olika vinklar och samtidigt var talen både koncisa och innehållsrika. Det gjorde att det kändes slagkraftigt.
  Tack för att du var med och förde vår talan!

 • http://gun-britt.bloggagratis.se Gun-Britt

  Gratulerar till en bra manifestation!

  Bilderna i Dagen talade sitt eget språk. Lycka till med snacket i Gbg.

 • Lennart Jacobson

  Mycket bra att kristna ”säger ifrån” ochl yfter frågan om förföljelse av de kristna.
  I Sverige tycks många, inte minst media, tro att kristna aldrig förföljs och om de förföljs så är det inget särskilt med det.
  Tack, ni som medverkande och gick med i demonstrationen!

 • mildred fagerström

  Viktigt att visa att vi bryr oss. Tack för initiativet. Det känns som om Jesusmanifestationen var startskottet för en frimodigare kristenhet!

 • Kaj Östholm

  Hej Stefan, jag frågade dig för länge sedan efter en artikel du fick publicerad i Världen idag där du beskrev hur vi skulle ta emot Jesus om Han kom in i våra kyrkor.
  Du hänvisade mig till din blogg, men jag har inte funnit den än.
  Kan du besvära dig att vänligen maila den till mig?
  Jag vore mycket tacksam!
  kaj.ostholm@crossnet.se