Inför demonstration utanför Indiens ambassad

Nu förbereder jag mitt tal som ska framföras utanför Indiens ambassad under onsdag förmiddag 11.00. Arbetsfördelningen mellan talarna är den att jag ska ta upp fakta om vad som faktiskt händer. Mordet på en mycket välkänd hindunationalistisk ledare i Orissadelstaten, den 22 augusti, satte igång förföljelserna. De kristna har på helt felaktiga grunder anklagast för att ligga bakom mordet. En maoistgerillagrupp har senare tagit på sig detta mord. Man räknar med att 115 kyrkor har jämnats med marken. Minst 40.000 kristna har varit tvungna att fly från sida hem. Amnesty International meddelade redan för några veckor sedan att 20 kristna hade mördats, men den siffran är förmodligen mycket större nu. Många kristna har flytt till djungeln, där de har svårt att överleva någon längre tid. Bed för våra lidande trossyskon, demonstrera och protestera mot övergreppen. Tyvärr kommer inte Indiens ambassadör att vilja träffa oss under onsdagen. Det finns en hel del tecken som tyder på att det kommer massor av folk till denna demonstration.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Roger Gustavsson

  Gud välsigna er idag. Detta är mycket angeläget! I vår församling har vi regelbundet haft predikanter från Indien och Sri Lanka och det är fruktansvärt tydligt vilket högt pris många får betala för sin kristna tro. Instämmer helt med er aktion såväl som böneupprop och kan bara beklaga att jag inte kan vara med själv. Generellt tror jag att man för att få mycket folk ska be ledare för de nya invandrarkyrkorna stå med i sådana upprop. De har ofta en egen erfarenhet av förföljelse.

 • http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/ Dessa mina minsta bröder

  Ert initiativ är bra , Men varför inte även ge stöd åt Palestinas kristna minoritet? Deras svårigheter är av ett annat slag än den kristna minoriteten i Indien, men även de har vädjat till oss kristna ute i världen om stöd. Läs min blogg

 • http://gun-britt.bloggagratis.se/ Gun-Britt

  Önskar att jag bodde i Stockholm och kunde gå dit och delta idag! Lycka till med det du ska säga Stefan. Glad att någon kan något om detta. Jag känner mig helt bestört över det som händer och så har man en overklighetskänsla när det inte nämns på vanliga nyheter.

  Hoppas nu att det blir jättemånga som kommer!